≡ Menu

Gastronomia medicinală chineză

Gastronomia folosită ca medicament în China reprezintă o tradiție de foarte lungă durată. Se pare că istoricii au găsit urme legate de utilizarea acesteia înainte de apariția dinastiei Han (206-220 î.Hr.). Ea a continuat să se dezvolte de-a lungul dinastiilor ce au succedat la conducerea marelui imperiu chinez, iar nutriția a devenit o adevărată știință.

Nu se pune problema unei simple combinații a unor alimente cu mirodeniile specifice ale medicinei tradiționale, ci este vorba de un stil autentic de gătit, care combină ingrediente medicinale cu alimente, urmând îndeaproape principiile teoretice ale medicinei chineze.

Această bucătărie este larg răspândită, mai ales în sud-estul Asiei. Regulat, au loc diferite conferințe susținute pentru informarea celor interesați, care sunt din ce în ce mai numeroși, fie vorba între noi, în legătură cu acest tip de medicină alternativă și pentru promovarea acestei noi științe medicale.

Există o mare varietate de alimente folosite pentru menținerea sănătății; deocamdată au fost identificate aproximativ 600: cereale, fructe, legume, carne și fructe de mare. Cele mai multe dintre ele sunt relativ necunoscute chiar și celor ce au trăit toată viața între granițele Asiei. Cu toate acestea toate sunt importante și sunt absolut necesare în bucătăria medicinală. Multe alte ingrediente se adaugă pentru a da o aromă deosebită produselor finale, cum ar fi vinul, zahărul, uleiul, oțetul, mierea sau migdalele, portocalele, mandarinele și alunele.

În funcție de scopul său, bucătăria medicinală este împărțită în patru categorii: protejarea sănătății, prevenire, vindecare și bucătăria terapeutică.

Gastronomia pentru protejarea sănătății servește la consolidarea calităților nutritive ale alimentelor pentru menținerea unei bune sănătăți organice. Supa de dovleac și migdale poate ajuta la pierderea în greutate, supa de angelică și capere la înfrumusețare, iar ginseng-ul este folosit, de obicei, pentru fortifiere.

Gastronomia preventivă asigură o bună rezistență a organismului. Supa de fasole Mung previne arsurile solare în timpul verii. Semințele de lotus, crin, yam, castane și pere pot preveni deshidratarea în timpul toamnei și pot constitui resurse de vitamine pentru iarna rece.

Bucătăria pentru vindecarea bolilor este utilizată în recuperarea bolnavilor de pe urma bolilor grave sau cronice. Inima fiartă de miel sau mielul la grătar cu angelică ajută la revitalizarea organismului.

Bucătăria terapeutică se adresează, în mod special, unei patologii specifice. Cartofii prăjiți cu oțet pot reduce hipertensiunea arterială, iar supa de crap cu Tuckahoe, îmbogățește sângele și reduce edemul.

Sursa: Chine Informations

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment