≡ Menu

De ce voi ieși la plimbare în fiecare zi

Mintea mea pare a fi „supra-saturată” în ultimul timp – este posibil ca și voi să fi experimentat acest lucru. În timp ce petrec ore întregi, în fiecare zi, pentru a absorbi cuvinte, fapte și cifre, devotamentul meu față de „momentele de relaxare”, a este – ca să zic așa, prea slab.

Am neglijat acea parte din viața activă de care toți avem nevoie, acea parte folosită pentru pauză, reflecție și procesarea informațiilor. (Din acest motiv sunt, cu siguranță, mai puțin productivă.) Să fii ocupat este ceva – excesul de informații este cu totul altceva. Pentru a fi productivi în viață și la slujbă, nu ar trebui să ne „supra-aglomerăm creierul.”

Am citit recent un articol fascinant despre modul în care unele dintre cele mai deosebite personalități din ultimii 400 de ani, alegeau să-și petreacă timpul. ( Mai multe despre cartea Daily Rituals, de Mason Currey, aici.) În timp ce domeniile lor de expertiză sunt extrem de variate (și remarcabile, totodată), există o legătură evidentă între mulți dintre ei: de la Milton la Ceaikovski, majoritatea își făceau timp pentru o plimbare zilnică. Câțiva se aventurau singuri. Unul făcea asta împreună cu familia.

Spre rușinea mea – chiar știu mult mai multe informații despre cât de importantă este o plimbare zilnică, față de cei care au trăit cu atâtea secole în urmă.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Iată doar câteva dintre beneficii:

  • Digestia. Nu mă refer la partea anatomică a procesului, mă refer la toate informațiile pe care le acumulezi zilnic. Este dificil să-ți formezi o imagine de ansamblu și să realizezi conexiuni atunci când nu acorzi creierului tău suficient timp pentru a procesa informațiile în mod eficient.
  • Aerul proaspăt. Îmi place biroul în care muncesc, dar o schimbare de decor chiar mă ajută să mă simt odihnită și revigorată. Din păcate, nu am acces la o plajă, un spațiu larg care să conțină și linia orizontului, sau un lanț muntos ușor de accesat vizual, așa cum au unii dintre colegii mei mai norocoși. Dar briza este la fel de răcoritoare aici, în mijlocul parcului din oraș – și păsările cântă la fel dimineața sau seara.
  • Scăderea nivelului de anxietate. Odată cu programul nostru de muncă foarte ocupat apare și prietena noastră nelipsită, anxietatea. Exercițiile fizice sunt modalitate foarte bună de a gestiona acest produs al vieții aglomerate de lucru. Trebuie pur și simplu să te hotărăști să integrezi timp pentru exerciții în programul tău zilnic obișnuit.
  • Amânarea digitală. Nu sunt sigură de cât de mult timp trebuie să petreceți voi în fața unui calculator – dar știu cât de mari sunt cerințele muncii mele on-line. Câteodată sunt pusă în situația de a uita, pur și simplu, că viața înseamnă și altceva decât a folosi zilnic o tastatură.

Mi-am promis că îmi voi ocupa 20 minute, în fiecare zi, în această vară pentru a ieși la plimbare. Fie că este vorba de o plimbare în jurul clădirii de birouri, în parcul din apropiere, sau o călătorie rapidă spre un restaurant pentru a servi prânzul și înapoi – vă provoc să faceți același lucru. (Acesta este sfat inspirat de rutina zilnică a lui Mozart, de altfel.)

Scrie-ți-mi aici și anunțați-mă ce se întâmplă.

Sursa: Marla Gottschalk

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment