≡ Menu

Ce este și cum se realizează asceza și postul daoist (Bi Gu – 辟谷)? (III)

calugar

Așadar, toate cele trei tipuri de Bi Gu folosesc trei tipuri specifice de energie. Schimbul reciproc și transformarea acestor trei energii necesită prezența Ling ca mediu ce poate conduce diversele procese. Oricine posedă Ling (灵), chiar și persoanele decedate. De fapt, oamenii morți au Ling de gradul cel mai înalt, deoarece nu mai exista mișcare fizică, iar în acest fel Ling-ul se poate manifesta pe sine complet, înainte de a se retrage definitiv din corp. Când Ling dispare complet din corp se consideră ca persoana este complet decedată. 

Maestrul Lv Zhu susținea următoarele idei despre practica Bi Gu:

„Un Bi Gu corect presupune realizarea următoarelor cerințe: oprirea ingerării de hrană fizică (断精食), acumularea de Jing Qi (聚精气) și întoarcerea Shen-ului înapoi la sine  (神归己), transpunerea Ling-ului în Qi-ul intern (灵入气中为辟谷).” Bi Gu este orientat împotriva rutinei și a obiceiurilor zilnice, deoarece oamenii se bazează în principal pe hrana fizică (ce poate fi clasificata în diverse tipuri) pentru a-și asigura subzistența.

Sesiunile de asceză pot fi clasificate în funcție de scopuri, unele dintre acestea sunt cele denumite „Asceze pentru viață și moarte”. Maestrul Wang Zhong Yang este practicantul cel mai competent în acest tip de practică. Când a simțit că Ling-ul sau nu s-a manifestat pe deplin și-a săpat un mormânt și a trăit ca un om mort. Este bine să știți că chiar și cei decedați au sentimente, gânduri, și pot comunica.

Bi Gu implică trecerea de la starea postnatală la cea prenatală. Pentru femei numărul ideal este 7, iar pentru bărbați 8. Astfel avem în urma unor calcule: Yin Yang și cele 5 elemente = 7*8*5 = 280 zile. Pentru femei 7*3=21 zile și pentru bărbați 8*3 =24 zile. Numărul de bază pentru femei și bărbați este 7*8=56 zile. Combinate pentru a forma un făt avem 56*5= 280 zile, aceasta este perioada în care fătul se afla în pântecul mamei. Ciclul lunar al femeii este 28 zile, dacă se înmulțește cu 10 luni se va ajunge tot la 280 zile.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Subliniem încă odată că este important ca practicantul să cunoască scopul Bi Gu, astfel încât sa fie capabil să realizeze anumite schimbări semnificative la sfârșitul practicii. Altfel, totul nu va reprezenta altceva decât o altă modalitate de înfometare.

Iată câteva motive pentru a practica Bi Gu:

Pentru a dobândi anumite capacități: vederea tip raze X, diagnosticare la distanță, etc.

Practica Yin Shen (练阴神). Dacă se extinde perioada Bi Gu atunci practicantul poate percepe ușor diverse viziuni. Practicantul trebuie să stăpânească Yang Shen-ul (阳神) pentru a discerne validitatea acestor viziuni.

Pentru a realiza anumite progrese și/sau a depăși anumite blocaje energetice, la un anumit nivel de măiestrie în practică, când cele 14 meridiane încep să circule sau când se face Orbita Macrocosmica (大周天), practicantul devine conștient de anumite puncte sau zone unde energia este blocată. Astfel, Bi Gu îi va permite practicantului sa obțină o vedere clară și să înțeleagă motivele posibile și soluțiile pentru a rezolva blocajele. Postul natural ca reacție la anumite boli nu se încadrează aici.

Pentru practica Bi Gu practicantul trebuie să stăpânească anumite tehnici și metode:

  • Capacitatea de a obține hrana din cosmos și mediul înconjurător. Durata nu va fi prea lungă.
  • Capacitatea de a obține hrana din flori, plante, copaci, păduri.
  • Capacitatea de a obține hrana de la alți practicanți, de exemplu când un practicant proiectează energie în alt practicant, pentru a vedea dacă aceasta va determina apariția unor capacități extrasenzoriale interesante

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Există 3 etape principale în practica Bi Gu:

  1. Practicantul nu mai consumă cereale, dar poate consuma fructe și apă (断谷)
  2. Practicantul nu mai consumă hrană fizică, dar poate bea un pahar de apă caldă (fiartă și ușor răcită) dimineața și noaptea. Practicantul trebuie sa facă zilnic practica mergând (cel puțin 5 km, o oră de mers, fiind atent la coordonarea corectă a respirației cu Yi Nian) și, în același timp, practica cu copacul (20 minute). Aceasta se realizează pentru a mobiliza Qi-ul intern să se miște prin toate meridianele – nu este necesar să se realizeze practica obișnuită stând în picioare cu spatele la copac, ci poate sa stea jos pe iarbă sau pământ (după ce a făcut practica mergând). Meditația șezând se face seara pentru a ne reechilibra și a detecta care sunt organele / părțile vulnerabile ale organismului, astfel încât să ne putem concentra atenția asupra lor pentru a le fortifia. Apoi se va face practica celor 5 organe interne, încheind prin întoarcerea Qi-ului înapoi în Dantian-ul inferior, Xia Tian (气归下田).
  3. Wo Go (握固) presupune menținerea posturii șezând (lotusul dublu) într-o încăpere, fără a mânca și bea, fără somn, păstrând în mediul înconjurător extern flori, plante și copaci. Este nevoie ca atmosfera să fie umezită cu apă și remedii în jurul practicantului, astfel încât porii corpului să poată absorbi umezeala / principiile nutritive. De asemenea, practicantul trebuie protejat și supravegheat pe toată durata acestei practici. Mai mult, maestrul supraveghetor trebuie să îi rostească numele cu glas tare, repetat și regulat, pentru a-i facilita ancorarea în această realitate.

După 10 zile, sau mai mult, practicantul pare că intră într-o altă stare de realitate și nu va mai fi conștient pe deplin. Practicantul va sta nemișcat până la manifestarea unei iluzii și va trebui să se asigure că ceea ce a apărut este real și nu iluzoriu. Când realizează acest nivel, practica se încheie, dar nimeni nu poate anticipa durata de timp sau momentul în care practicantul „va pleca și se va întoarce”. Astfel, durata acestei încercări este deschisă. În încheierea practicii, este nevoie ca supraveghetorul să pulverizeze apă în jurul practicantului, acesta să bea o băutură cu miere și apoi să se odihnească.

Citește și:

Ce este și cum se realizează asceza și postul daoist (Bi Gu – 辟谷)? (I)

Ce este și cum se realizează asceza și postul daoist (Bi Gu – 辟谷)? (II)

Ce este și cum se realizează asceza și postul daoist (Bi Gu – 辟谷)? (IV)

Ce este și cum se realizează asceza și postul daoist (Bi Gu 辟谷)? (V)

Ce este și cum se realizează asceza și postul daoist (Bi Gu – 辟谷)? (VI)

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment