≡ Menu

Calea Dao – un documentar despre Daoism și arte marțiale

Produs și regizat de cineastul și fondatorul Life Arts Media, Gennaro Ambrosino, „Calea Dao” este un film documentar de scurt metraj despre taoism și arte marțiale, filmat în China, în 2009. Cercetători, practicanți de arte marțiale de prim rang și călugări daoiști explică în acest documentar principiile „Căii”, o comoară de înțelepciune care a supraviețuit timp de mii de ani. Filmul subliniază conexiunile dintre filosofie și lumea naturală și modul în care preceptele acesteia se manifestă în anumite arte marțiale și meditative.

Filmul conține interviuri exclusive cu Prof. Chad Hansen și Prof. Chris Fraser de la Universitatea din Hong Kong, Dr. Wang Daoke de la Asociația Taoistă Wudang, Maestrul Yuan Xiu Gang (Wudang Gong Fu Academy) și spectacole de arte marțiale ale Maestrului Heng Wei (Tang Long Kung Fu), Maestrului Yongxing Guan și studenților Academiei Taoiste Wudang Kung Fu din Wudang Shan, China.

Documentarul conține, de asemenea, un fragment audio din Dao De Qing interpretat de către Edward Petherbridge, fostul actor principal al Royal Shakespeare Company.

Sursa: Life Arts Media

 

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment