≡ Menu

Secretul longevității: un regim dezvăluit de un centenar în vârstă de 105 ani – partea I

longevitateDl. Tsui s-a născut pe data de 12 ianuarie 1910. El locuiește cu soția sa în vârstă de 96 de ani și o nepoată, care are mai mult de 40 de ani. La împlinirea vârstei de 66 de ani, s-a pensionat din slujba pe care o deținea la Departamentul de personal al Poliției din Taiwan. În prezent are venerabila vârstă de 105 ani.

Dl. Tsui a declarat reporterilor: „Durata normală a unei vieți umane este de aproximativ 5-6 X 25 ani, adică se situează în jurul valorii de 125-175 de ani. Secretul unei vieți îndelungate și sănătoase constă în: hrană corespunzătoare, un somn adecvat, și exerciții fizice adecvate, un spirit vesel și să știi să fi fericit.”

Însă condiția sa fizică nu a fost dintotdeauna atât de impresionantă. Înainte de a se pensiona la 66 de ani, arăta, la fel ca ceilalți, simptomele obișnuite ale senilității. După pensionare a început să practice neîncetat o rutină de zi cu zi pe care o învățase în tinerețe, când a intrat în armată și a fost trimis să își execute serviciul militar în Manciuria. În timpul acelei șederi prelungite, a întâlnit un călugăr într-un templu budist care l-a învățat cum să își mențină sănătatea. Însă abia după pensionare a reușit să aibă timp să o practice neîncetat, fără să rateze nici o singură zi.

Iată care este programul său zilnic. El se trezește la 04:30 în fiecare dimineață și deschide larg ferestrele pentru a lăsa aerul proaspăt să circule în cameră, apoi se așează înapoi în pat pentru a-și practica exercițiile fizice speciale.

Astfel, a ajuns să constate împreună cu familia că de când s-a pensionat nu a avut încă nevoie să ajungă la vreun spital, nici nu a trebuit să folosească cardul de asigurare medicală.

Regimul de cultivare a longevității:

1. Prima regulă a longevității este să fii întotdeauna fericit și optimist; a doua regulă este să ai o viață cu un regim cât mai natural, iar a treia este să faci exerciții dese, chiar și atunci când ești obosit.

2. Exercițiile de zi cu zi includ pe acelea care se pot face în pat ( care sunt compuse din douăzeci de tehnici: respirația fetală, pieptănarea părului, masajul ochilor, răsucirea șoldurilor , masarea în spatele urechilor, etc…) – pe care le vom detalia în a doua parte a articolului. N.ed.

3. Respirația țestoasei constă în respirații adânci și lungi, fine, naturale și regulate într-un mod cu totul relaxat, pentru a stimula puterea de auto-vindecare a corpului.

4. Nu săriți peste micul dejun, consumați lapte de soia, terci, orice, frugal.

5. Faceți o plimbare într-un parc din apropiere, după micul dejun.

6. Alegeți să mergeți pe jos oriunde vă puteți deplasa mergând decât să folosiți alte mijloace.

7. Dieta ar trebui să fie compusă în principal din legume și să nu fie pretențioasă.

8. Nu consumați în exces: carne și alimente prăjite, congelate, picante sau sărate.

9. Stați departe de dulciuri.

10. Nu vă încredeți orbește în produsele alimentare ecologice, cumpărați mai degrabă legume normale de la producători și înmuiați-le în apă timp de 20 de minute înainte de a le spăla și găti.

Sursa: Yang Sheng

 

***

Citește și: Secretul longevității: un regim de viață dezvăluit de un centenar în vârstă de 105 ani – partea a-II-a

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 2 comments… add one }

Leave a Comment