≡ Menu

Oamenii de știință au descoperit de ce este sănătos să urmărim apusul și răsăritul soarelui!

rasarit-apus-soare

Melatonina este hormonul somnului produs în mod natural în corpul uman de către glanda pineală din creier. Testele au dovedit în mod concludent că diferitele lungimi de unda ale luminii au efecte diferite asupra producției de melatonină a corpului.

La testul efectuat în 2001 de către Debra Skene de la Universitatea din Surrey, lumina a atins ochii voluntarilor în mijlocul nopții, când nivelurile de producție ale melatoninei sunt la apogeu. S-a constatat, astfel, că producția de melatonină este clar sensibilă la lumină: nivelurile de producție a acestui hormon au scăzut pe măsură ce intensitatea luminii a crescut. Totuși, ceea ce a fost cu adevărat interesant s-a dovedit a fi efectul diferitelor lungimi de undă ale luminii, care au produs rezultate diferite. Lungimile de undă mai scurte, ceea ce vedem cu spectrul de albastru închis, a determinat o mai mare scădere a melatoninei. Ceea ce este deosebit de interesant este că celulele cu bastonașe și conuri de la nivelul retinei abia detectează această lungime de undă a spectrului luminos.

Skene a concluzionat că există un al treilea tip, încă necunoscut, de celule fotoreceptoare care spune creierului când să se oprească producția de melatonină.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Un alt studiu din 2002 de către David Berson de Universitatea Brown, a confirmat că există, într-adevăr, un nou tip de celule fotoreceptoare. Berson le-a descris ca pe un tip de celule ganglionare retiniene. Aceste celule își extind dendritele într-o parte a creierului numită nucleul suprachiasmatic (SCN). Astfel, pot transmite informații direct de la ochi în regiunea din creier care reglementează fotoreceptorii circadieni. Aceștia reprezintă senzorul din glanda pineală care are capacitatea de a detecta lumina albastră, și care semnalează glanda pineala să oprească producția melatoninei.

Diversele teste au demonstrat că există două sisteme separate complet care funcționează simultan la nivelul ochilor noștri. Primul folosește celulele cu bastonașe și conuri permițându-ne să vedem lucrurile din jurul nostru. Al doilea controlează producția de melatonină. Receptorii foto primesc informații direct de la ochi într-o parte a creierului care reglează ceasul intern al organismului sau ritmul nostru circadian.

Studiile au demonstrat că, dacă putem controla lungimile de undă ale luminii care ajunge la ochi, putem controla ceasurile noastre interne.

Sursa: Medicinal Nutrition

alchimie-interna-aprilie-2016
Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment