≡ Menu

Mușchiul sufletului poate fi cauza fricii și anxietății!

psoas-muschiMușchiul major psoas este adesea menționat în toate terapiile de recuperare musculară drept cea mai importantă parte a musculaturii corpului, fiind cunoscut și ca „mușchiul sufletului”.

Acest mușchi are rolul de a stabiliza bazinul și este situat în apropierea osului șoldului influențând mobilitatea, structura șoldului, funcția articulațiilor, flexibilitatea, și multe altele. În plus față de funcția sa care ajută la menținerea corpului în poziție verticală și la mișcare, despre psoas se crede că ar putea permite conectarea la momentul prezent mai ales atunci când este întins și tensiunea este eliberată din organism.

Cercetările indică faptul că psoas este vital pentru bunăstarea noastră psihologică, care se află în strânsă conexiune cu frica și anxietatea, în plus față de sănătatea structurală.

Psoas este principalul mușchi asociat cu stabilitatea fizică. Se întinde de la picioare până la nivelul coloanei vertebrale și este singurul mușchi care leagă picioarele de coloana vertebrală. Fibrele musculare încep de la vertebrele T12, urmeaza în jos cele cinci vertebre lombare, înainte de a atașa la partea de sus a osului coapsei.

Conexiunea reptiliană

Pe lângă conectarea picioarelor și a coloanei vertebrale, a psoas este conectat la diafragmă. Respirația este modulată de diafragmă, și este, de asemenea, locul în care se manifestă multe simptome fizice asociate cu frica și anxietatea. Liz Koch, autoarea unei cărți despre mușchiul psoas, crede că acest lucru se datorează legăturii directe dintre psoas și partea cea mai veche a creierului nostru și a măduvei spinării, numit creierul reptilian.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Potrivit lui Koch, „cu mult timp înainte ca cuvântul vorbit sau capacitatea de organizare a cortexului să se dezvolte, creierul reptilian, cunoscut pentru instinctele sale de supraviețuire, a fost responsabil pentru menținerea funcțiilor esențiale ale organismului”. Modul în care trăim astăzi, într-o grabă constantă, în competiție și tensiune permanentă, pune psoas într-o constantă stare de „luptă sau fugi”.

PROBLEME ASOCIATE CU STRESUL CRONIC al psoasului

Prins într-o constantă stare de „fugă sau luptă”, mușchii psoas sunt stresați și atrofiați, ceea ce poate duce la apariția mai multor probleme, cum ar fi durerile de spate, șold, sau de genunchi, și problemele digestive sau chiar disfuncțiile de respirație. Ar putea fi, de asemenea, o cauză majoră a durerilor fizice cronice, fără o cauză aparentă.

Sursa: SimpleCapacity

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment