≡ Menu

Fizicienii spun despre Conștiință că poate fi o stare a materiei: aspectul non-fizic al materiei este într-adevăr real

electric univers

Au trecut mai mult de o sută de ani de când Max Planck, fizician teoretic, cel care a pus bazele teoriei cuantice ce i-a adus Premiul Nobel pentru Fizică, a declarat că ia în considerare „conștiința ca fundamentală”, iar „materia ca pe un derivat al conștiinței,” și că „toate lucrurile despre care se vorbește, tot ceea ce considerăm că există, postulează conștiința”.

În principiu teoreticianul spune că „substanța” non-fizică a conștiinței se împletește în mod direct cu ceea ce percepem a fi lumea noastră fizică materială într-un anume fel, formă sau modalitate, ținând cont de ceea ce conștiința consideră că este necesar pentru modul de reprezentare a materiei, astfel încât aceasta să devină o altă formă după conștiință … și nu e singurul fizician care privește lucrurile astfel.

Ideea că materia nu este realitatea finală începe să câștige încet tot mai mult teren în lumea științifică.

„Viziunea științifică modernă asupra lumii se bazează predominant pe ipoteze care sunt strâns asociate cu fizica clasică. Materialismul – ideea care a postulat că materia este singura realitate – este una dintre aceste ipoteze.

_____________________________________________________________________

SEMINAR DE ALCHIMIE INTERNA – NEIDAN

______________________________________________________________________

„O ipoteză conexă este reducționismul, și anume ideea că lucrurile complexe pot fi înțelese prin reducerea lor la interacțiunile părților componente ale acestora, sau la lucruri mai simple sau mai fundamentale, cum ar fi particulele materiale mici”. – Manifest pentru Știința postmaterialistă- MIT Max Tegmark, fizician de la Massachusetts Institute of Technology din Cambridge, care a fost autorul uneia dintre cele mai recente încercări de explicare a ideii de conștiință ca stare a materiei.

El crede că conștiința ia naștere dintr-un anumit set de condiții matematice, și că există diferite grade de conștiință – la fel cum sunt necesare anumite condiții pentru a crea stări diferite de vapori de apă și gheață.

_____________________________________________________________________

SEMINAR DE ALCHIMIE INTERNA – NEIDAN

______________________________________________________________________

„Problema este motivul pentru care noi percepem universul ca lume semi-clasică, tri-dimensională, care este atât de familiar. Când ne uităm la un pahar de apă cu gheață, percepem lichidul și cuburile de gheață solidă ca fiind lucruri independente, chiar dacă acestea sunt strâns legate, ca parte a aceluiași sistem. Cum se întâmplă acest lucru? Dintre toate rezultatele posibile, de ce percepem această soluție? ~ Tegmark

Așadar reconsiderarea conștiinței ca stare actuală a materiei ar avea un impact foarte mare, deoarece după definițiile fizicii moderne starea de agregare a materiei necesită ca o substanța să aibă masă, ceea ce conștiința nu are.

Sursa: HumansAreFree

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment